U dvorani Nikole Iločkog u Muzeju Grada Iloka održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka, povodom  Dana grada Iloka, koji se obilježava 23. listopada, na blagdan njegovog zaštitnika, ali i Europe i vojnih kapelana, sv. Ivana Kapistrana, franjevca iz Italije koji je umro u Iloku 23. listopada 1456. godine.

Himnu je otpjevala Ženska pjevačka skupina “Iločke druge”, a minutom šutnje odana je počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, stradalnicima Domovinskog rata te preminulim građanima Grada Iloka i svima onima koji su kroz svoj život i rad u srcu nosili Grad Ilok.

Sjednicu je otvorila predsjednica Gradskog vijeća Grada Iloka Renata Banožić te se obratila prigodnim riječima.

Sjednici su nazočili zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković, kao izaslanik predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića, zatim ravnatelj JU Memorijalni centar DR-a Vukovar Krunoslav Šeremet, kao izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra branitelja Tome Medveda, zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler, savjetnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Božo Galić, privremeni pročelnik Ureda župana Marko Dikonić, zamjenik načelnika PU VSŽ Ivan Groznica, kao i načelnik PGP Ilok Marijo Karamatić, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova selo Dijana Katica, počasni građani Grada Iloka, bivši gradonačelnici i predsjednici gradskog vijeća grada Iloka, zatim načelnici susjednih općina, ravnatelji ustanova i direktori poduzeća s područja Grada Iloka i  Vukovarsko-srijemske županije, te predstavnici vjerskih zajednica.

Prigodnim riječima obratio se, kao izaslanik predsjednika Vlade RH, zamjenik Orešković te uputio čestitke Iločanima povodom njihovog dana rekavši kako se Ilok s pravom može ponositi zbog svoga prirodnog položaja i ljepote te ima potencijala za daljnji napredak.

Na sjednici uručene su nagrade i priznanja pojedincima koji su svojim djelovanjem prenijeli ime svoga grada ili su doprinijeli razvitku najistočnijeg kraja Hrvatske.

Među njima Plaketu Grada Iloka za životno djelo primila je mr. sc. Branka Šulc, za svekoliki doprinos razvoju grada Iloka na području kulture i kulturne baštine.