Pod visokim pokroviteljstvom ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda danas je u Nuštru svečano obilježen 28. po redu Memorijal „Andrija Andabak“.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu Andrije Andabaka u Nuštru počast su odali rodbina i brojni visoki uzvanici među kojima je ispred Vukovarsko-srijemske županije župan Božo Galić.

Nakon svečanog dijela odavanja počasti u crkvi Sv. Duha u Nuštru služena je sveta misa zadušnica.

Hrvatski vitez Andrija Andabak odlikovan je činom bojnik, a nakon toga pukovnikom 109. vinkovačke brigade. Bio je veliki znalac i vrsni operator čiji je cilj bio svojim umijećem pridonijeti obrani domovine ne gledajući pri tome na sebe. Poginuo je 07. srpnja 1992. u bosanskoj Posavini pa je obitelji 1995. godine uručen Red kneza Domagoja s ogrlicom. Prethodno mu je uručen Red Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te Spomenica domovinskog rata.U osam mjeseci Domovinskog rata sam je uništio 32 oklopna vozila, te je njegovim imenom nazvano priznanje koje dodjeljuje Hrvatska vojska za 3 ili više uništenih oklopnih vozila.U spomen legendarnom „borcu s maljutkom“Andriji Andabaku, na obiteljskoj kući gdje je živio 2009. godine je otkrivena spomen ploča.