Obilježavanje Dana Općine Lovas započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja na mjestu masovne grobnice i spomen križa u središtu Lovasa,  za sve žrtve stradale u Domovinskome ratu.

Vijenac su položili i svijeću zapalili zamjenik župana Franjo Orešković i v.d.pročelnika Ureda župana Marko Dikonić.

Potom se nastavilo svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojem su sve nazočne uzvanike pozdravili predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Milas i načelnica Općine Lovas Tanja Cirba.

„Na svečanoj sjednici prezentirali smo rad Općine u proteklom jednogodišnjem razdoblju kao i planove za iduće razdoblje. Održali smo prezentaciju projekta „Izgradnja međunarodnog zimovnika na Dunavu, u Opatovcu, na 1314 rkm“, koji je vrijedan 48 milijuna kuna, a financiran iz EU fondova. Planiramo i projekt kao podsjetnik na strašnu tragediju ove općine u Domovinskom ratu a koji je od velikog značaja – izgradnja spomen obilježja minskog polja. Mnogo se ulaže u mlade obitelji, za novorođene bebe kao i učenike od vrtićke dobi do osnovnoškolskog obrazovanja pa i učenicima srednjih škola i studentima. Najboljim su učenicima uručene nagrade, a zahvalili smo i svima koji podupiru i doprinose radu Općine„ – rekla je načelnica Cirba.

Prigodnim riječima i čestitkama povodom Dana Općine obratio se zamjenik Orešković te je istaknuo kako će Vukovarsko-srijemska županija uvijek biti potpora u radu, jer se zajedništvom mnogo toga može postići i konačno doći do boljeg cilja a to je kvalitetniji uvjeti za život i rad stanovnika koji žive na području ove općine.

Ovogodišnje obilježavanje Dana Općine održano je u okviru manifestacije 25. „Miholjski dani“, koji se održavaju od 17. rujna do 2. listopada, a u tome razdoblju organizirani su brojni kulturni, zabavni, gospodarski i sportski događaji. Osim Dana općine Lovas, proslavit će se i ckrveni godovi u Lovasu i Opatovcu, a slijedi i izložba zlatoveza, lokalnih tiskanih glasila, Dani polja BC hibrida te arheološka predavanja, uz bogatu gastro ponudu i druga zanimljiva događanja. Manifestacija je organizirana uz pokroviteljstvo Općine Lovas i Vukovarsk-srijemske županije.