U povodu obilježavanja 23. obljetnice Brodsko-posavske županije, danas je u dvorani Glazbene škole u Slavonskom Brodu održana Svečana sjednica županijske skupštine povodom Dana Brodsko-posavske županije, kojoj je nazočio župan Božo Galić.

Otvarajući Svečanu sjednicu, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić, u svom govoru osvrnuo se na rad Skupštine u proteklom jednogodišnjem razdoblju, ali isto tako podsjetio na probleme u gospodarstvu, poljoprivredi općenito funkcioniranju županije opterećene nebrigom prijašnje državne vlasti. Posebno se osvrnuo na indeks razvijenosti, po kojemu je Brodsko-posavska županija na predzadnjem mjestu hrvatskih županija sukladno parametrima koji se uzimaju u obzir.

Župan Danijel Marušić govorio je o sličnim problemima, istaknuvši kako je većina aktivnosti bila usmjerena ka zaustavljanju negativnih trendova nastalih kao posljedica lošeg odnosa bivše Vlade RH prema svim slavonskim županijama.

U prigodi Dana županije već tradicionalno se zaslužnim pojedincima i institucijama dodjeljuju nagrade i priznanja.

Svojim nastupom, Svečanu sjednicu županijske skupštine uljepšale su učenice Glazbene škole u Slavonskom Brodu, kao i studentice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, dislociranog studija u Slavonskom Brodu.