Prigodom obilježavanja Dana grada Županje, na blagdan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, danas je proslavljen Dan grada.

Na Gradskom groblju i Spomen obilježju položeni su vijenci poginulim braniteljima županjske Posavine. Vijenac su položili župan Božo Galić, zamjenik župana Željko Cirba te potpredsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković.

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Pastoralno-kulturnom središtu  županjski gradonačelnik Davor Miličević je istaknuo: “Prilika je ovo prisjetiti se svega onoga što je Županju obilježilo u proteklih godinu dana. Puno smo toga napravili, ali pred nama su još velike investicije koje namjeravamo uskoro početi i provesti. Želja mi je da se naši planovi ostvare na radost građana”, te dodao da su u godinu dana obnovljene gradske prometnice, postavljena je nova rasvjeta i uređene javne površine, te je ponosan na priznanje Instituta za javne financije koje je Županju svrstalo u najviši rang, među 25 najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj. To je dokaz savjesnog i odgovornog rada Gradske uprave.

U ime Vlade, Dan grada Županjcima je čestitao ministar financija u tehničkoj Vladi Zdravko Marić, koji je istaknuo da su Slavonci “radišni dio Lijepe naše kojima nikada nije teško raditi”. Ocijenio je kako se i s malo novca – ako postoje pravi ljudi s pravom vizijom – može mnogo učiniti, a upravo to, istaknuo je, dokazuje grad Županja.

Župan Galić poručio je: “Želimo da se Županja razvija, a Županjci budu zadovoljni životom u svojoj sredini. To ćemo uspjeti samo ako osiguramo nova radna mjesta ne samo ovdje, već i u drugim sredinama županije”.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljene su i nagrade grada Županje, koji su svojim dali doprinos društvenoj zajednici.