Po prvi put u novom prostoru i novoj zgradi Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci održana je dodjela nagrada najčitatelja koja je ove godine u nešto proširenom izdanju, pa tako najčitatelje imamo u7 kategorija. Proglašeni najčitatelji u 2023. godini su: Lota Prlac, kategorija – čitateljska nada; Matija Vorgić, kategorija – učenik osnovne škole; Ivan Galović, kategorija – učenik srednje škole; Matea Cvitković, kategorija – mladi; Jasna Talan, kategorija – odrasli. Nagrade najboljima uručio je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

U kategoriji djece u Bibliobusu nagradu je dobio Luka Vrtarić, a najbolja odrasla osoba u prošloj godini u Bibliobusu bila je Darija Šišić kojima je nagrade uručio zamjenik pročelnice Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Viktor Lukačević.

Prošla godina Gradskoj knjižnici i čitaonici nije donijela samo novi prostor, nego je donijela punoveći broj korisnika i posjetitelja. Ravnateljica Vedrana Lugić ističe kako se nada da će svi nagrađeni ostati dio naše knjižnice i u budućnosti te da svi korisnici neće samo boraviti u njoj čitajući nego i zabavljajući se i provodeći svoje slobodno vrijeme.

Glazbenim izvedbama svečanu dodjelu nagrada uveličali su učenici Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci.