Svake godine, za vrijeme održavanja Festivala glumca, predstavnici Vukovarsko-srijemske županije organiziraju, sada već tradicionalno, primanje glumaca.

Ove godine glumce je primio župan Božo Galić, zajedno sa savjetnikom za obrazovanje, šport, turizam i kulturu i dopredsjednikom Festivalskog odbora Grgom Krajinom, te v.d.pročelnikom UO za kulturu i turizam i članom Festivalskog odbora Viktorom Lukačevićem.

Župan Galić je, uz pozdravne riječi, upoznao sudionike s karakteristikama Vukovarsko-srijemske županije te se zahvalio glumcima na sudjelovanju na ovogodišnjem Festivalu glumca, navodeći kako će, kao i dosadašnjih godina, nastaviti podržavati Festival.

Tom prigodom je istaknuo: -Formalno i neformalno smo razgovarali s glumcima. Neki od njih su prvi puta u našoj županiji i nastupaju u našim gradovima pa smo ih upoznali s našim krajem. Veselimo se Festivalu glumca, glumci vole doći k nama, a mi ih volimo lijepo dočekati i primiti.

Potom su izvršni producenti Festivala glumca – ispred Hrvatskog društva dramskih umjetnika Marija Filipović i ispred Agencije Asser Savus iz Vinkovaca Himzo Nuhanović, zahvalili na današnjem prijemu kao i podršci koju pruža Vukovarsko-srijemska županija od samog početka stvaranja Festivala glumca.

Doajen hrvatskog glumišta Ivo Gregurević, koji je ove godine i glumački domaćin Festivala glumca, zahvalio se na prijemu te je ispričao zanimljive anegdote u životu glumaca.

Izbornik ovogodišnjih predstava Enes Kišević izrazio je zadovoljstvo odabranim predstavama, ljubaznošću domaćina, te interesom publike koja dolazi gledati predstave.

Nakon susreta s predstavnicima Vukovarsko-srijemske županije sudionici Festivala obišli su Gradski muzej Vukovar kao i Muzej vučedolske kulture u Vukovaru.