Danas je u Palači Srijem u Vukovaru župan Božo Galić primio sudionike Stručnoga skupa „Unapređenje i razvoj lovstva na području Republike Hrvatske“, a koji će se održati sutra 6.travnja u Svinjarevcima  – u seoskoj prijestolnici Vukovarsko-srijemske županije za 2017. godinu.

Stručni skup zajednički organiziraju Ministarstvo poljoprivrede i naša županija, a sudionici su službenici Ministarstva poljoprivrede te službenici koji obavljaju poslove lovstva u jedinicama područne (regionalne) samouprave.

Župan Galić pozdravio je sve nazočne sudionike i upoznao ih je s karakteristikama naše županije te im zaželio ugodan boravak ali i konstruktivni skup za kojeg vjeruje kako će pomoći razvoju lovstva u Hrvatskoj.

Na prijemu je istaknuto kako je prošle godine u Europskoj uniji osigurano 11 milijardi eura za lovni turizam a Republika Hrvatska od toga uzme oko 15 do 20 milijuna eura. Na skupu će se raspravljati kako potaknuti osigurati infrastrukturu za lovni turizam te privući veća sredstva za sufinanciranje objekata lovačkih domova.

Isto tako, rečeno je kako će se poraditi na tome da se lovni turizam ubaci u Strategiju razvoja turizma u RH, što će znatno doprinijeti razvoju tog oblika turizma.

Nakon prijema kod župana Galića, posjetili su i znamenitosti u Vukovaru te položili vijenac na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata i obišli su Spomen dom Ovčaru kao i mjesto masovne grobnice na Ovčari.