Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i medicinskih tehničara organizirao je predstavljanje knjige „Srcem za ranjenu Hrvatsku“ u Pastoralnom centru svetoga Bone u Vukovaru. Svjedočanstva mnogih medicinskih sestara i tehničara pretočena su u knjigu koja broji više od 400 stranica te govori o ulozi medicinskih sestara i tehničara u Domovinskom ratu.

O knjizi su govorili hrvatski demograf i pomoćnik ravnatelja Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Područni centar Vukovar dr. sc. Dražen Živić, profesor, sudionik Domovinskog rata, jedan od najplodnijih pisaca i kroničara o Domovinskom ratu Davor Runtić te autor Ivica Radoš.

Autor je intervjuirao osobe iz zdravstvenih ustanova s područja cijele Hrvatske, a 73 objavljene priče prenose njihova iskustva. Pored imena i prezimena osobe upisan je samo naziv zdravstvene ustanove, bez obzira na mjesto rođenja i podrijetlo. „Ova knjiga još je jedno u nizu djela i radova na neiscrpnu temu Domovinskog rata, ali za nas i našu organizaciju „Srcem za ranjenu Hrvatsku“ veliko je djelo prožeto snažnim pričama stvarnih ljudi, majki i sestara, očeva i braće, kolegica i kolega, medicinskih sestara i tehničara koji zaslužuju beskrajno poštovanje, baš kao i svi naši heroji koji su se borili za Lijepu našu“, istaknula je predsjednica Glavnog vijeća Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara Anica Prašnjak,.

Predstavljanju knjige u ime Vukovarsko-srijemske županije nazočio je zamjenik pročelnice Upravnog odjela za turizam i kulturu Viktor Lukačević.