Održano je 16.po redu snimanje koncerta “Tiha noć“ u Vukovaru, u okviru  Adventske svečanosti u gradu Vukovaru.

Nakon mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja, Gradski muzej Vukovar u suradnji s Franjevačkim samostanom i Javnom ustanovom u kulturi Hrvatski dom Vukovar, 1997. godine započeli su kulturno-religijsku manifestaciju pod nazivom “Vukovarske adventske svečanosti”,  koje se ove godine održavaju već 19.puta pod sloganom Zrno života, sjeme zajedništva

Fra Ivica Jagodić, župnik i gvardijan Župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, u svojem obraćanju zahvalio se svima koji sudjeluju u organizaciji, svim izvođačima kao i vjernicima koji dolaze slušati koncert organiziran pred Božić.

Koncertu su nazočili zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Željko Cirba, kao i brojni vjernici koji su ispunili crkvu do posljednjeg mjesta.

Uz Tamburaški orkestar Batorek iz Osijeka, Crkveno pjevačko društvo Mir iz Belišća po vodstvom Želimira Sušića, Mia Dimšić, Aleksandra Čeliković Cvidrak, Maja Batorek, Meri Andraković, Adrijana Baković, Valentina Đerek, Viktorija Kulišić Đenka, Željko Lončarić Žec, Igor Delač, Marinko Blažinkov, Vlatka Burić Dujmović, Sara i Marko Škugor iz Šibenika, Stjepan Jeršek Štef, a posebna poslastica bili su dragi domaćini Vukovarski golubići, a koncert je vodio Branko Uvodić.