Na današnji dan, prije 29 godina, pala su naselja Lipovac, Apševci i Podgrađe. Napad iz nekoliko pravaca na crtu bojišnice, koju su, prema riječima preživjelih branitelja, držale tri satnije 131. brigade Zbora narodne garde, započeo je u jutarnjim satima.

Neprijatelj je najprije ušao u Apševce. No, unatoč toj činjenici, hrvatski branitelji se nisu predavali, već su nastojali održati crtu bojišnice.

Branitelji su naveli kako im nije bilo lako u povlačenju iz sela i sa crte bojišnice. No, sama pomisao da su mještani evakuirani iz svojih kuća, olakašavala im je ionako tešku situaciju. Najvažnije im je bilo da se sačuvaju životi ljudi.

Toga dana izgubljena su dva života, nekoliko hrvatskih branitelja je ranjeno, a jedan branitelj je završio u logoru. U spomen na današnji dan i na sve hrvatske branitelje, podno križa na mjesnom groblju u Lipovcu, položeni su vijenci i upaljene svijeće, a prije odavanja počasti, u tamošnjoj crkvi svetog Lovre služena je misa zadušnica za sve žrtve u Domovinskom ratu.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije vijenac je položio i svijeću zapalio predsjednik Županijske skupštine VSŽ Dražen Milinković.