Savjet za sigurnost prometa na cestama Vukovarsko-srijemske županije, u sklopu svog Plana i programa za 2022. godinu, za djecu bicikliste osigurao je sedam bicikala u vrijednosti od 19.974,10 KN / 2.650,30 EUR.

Danas je izvršena primopredaja nabavljenih bicikala, koji će biti dostupni za korištenje svim osnovnim školama naše županije koje provode obuku „Sigurno u prometu“, a upriličena je u Osnovnoj školi Mitnica u Vukovaru, gdje je zamjenik župana i predsjednik Savjeta Franjo Orešković bicikle predao učitelju, ujedno i predlagatelju ove hvalevrijedne akcije, Toniju Hutzu.

Nabavkom bicikala za osnovnoškolce, Savjet promiče važnost edukacije o sigurnijem upravljanju biciklima, radi povećanja sigurnosti djece i njihovog lakšeg snalaženja pri vožnji te u konačnici smanjenja broja stradavanja djece u prometu.

„Uvijek je pametno ulagati u mladost i educirati djecu koja će svojim stečenim znanjima i vještinama  zasigurno obogatiti i oplemeniti naše sutra, jer svi smo i više nego svjesni kako su djeca naša budućnost. Dužnost nam je omogućiti djeci, ne samo odrastanje u sigurnosti, nego i dati im priliku kako bi i oni sami doprinijeli stvaranju iste.“ – istaknuo je zamjenik Orešković.