Danas je u Poslovnoj zoni Lovas u organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije održan sastanak s ovčarima i kozarima Vukovarsko-srijemske županije kojem su se uzgajivači odazvali u velikom broju.

Posebno predavanje o perspektivama ovčarske proizvodnje i mogućoj suradnji s Turskim partnerima, održao je Çem Ustandag, podravski zet porijeklom iz Turske koji je pokrenuo projekt razvoja ovčarstva i kvalitetnog kooperantskog odnosa s proizvođačima. Svojim projektom želi trenutno ne konkurentno stanje ovčarstva u Republici Hrvatskoj promijeniti uvođenjem visoko mesnatih pasmina koje su zanimljive europskom tržištu s ciljem organiziranog uzgoja ovaca isključivo za izvoz kako u zemlje EU tako i u Tursku. 

Ovčar iz Nuštra, Ivica Grebenc, predstavio je časopis Ovčarsko-kozarski list koji uzgajivačima prezentira novosti vezane uz poljoprivrednu proizvodnju, niz zanimljivosti, informacija i savjeta te predstavlja najnovija stručna i znanstvena dostignuća s područja kozarstva i ovčarstva.

Pročelnik Andrija Matić, pozvao je sve zainteresirane uzgajivače koza i ovaca na obnoviteljsku skupštinu ”Udruge uzgajatelja koza i ovaca Vukovarsko-srijemske županije”  koja će se održati 15. lipnja 2016. u 10:00 sati u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima.