Danas je u Babinoj Gredi održan sastanak radi dogovora i utvrđivanja potankosti i međusobnih obveza Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj te Općine Babina i Organizacijskoga odbora, a sve kako bi organizacija Manifestacije „Babogredski 2. Dani kulina i sira“ bila na što višoj razini, sa što boljim odazivom, kako izlagača tako i posjetitelja.

Osim okončanja dogovora oko svih potankosti vezanih uz Manifestaciju „Babogredski 2. Dani kulina i sira“ prihvaćen je i prijedlog u svezi s održavanjem samostalne sirarske manifestacije u Babinoj Gredi na višoj razini, npr. kao Županijskoj izložbi pa po tom prijedlogu valja raditi naredne godine. 

Sastanku sa načelnikom općine Babina Greda Josipom Krnićem, predsjednikom Organizacijskog odbora Antunom Omazićem te Matom Petričevićem, ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočio je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj  Andrija Matić.

Pročelnik Andrija Matić obvezao se da do kraja godine u Babinoj Gredi, Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj  Vukovarsko-srijemske županije zajedno s općinom Babina Greda, suorganizira i sufinancira radionicu za proizvodnju sira na obiteljskim i drugim malim poljoprivrednim gospodarstvima.