Nakon inicijalnog sastanka u prosincu prošle godine, predstavnici turske tvrtke T EXPERT još su jednom posjetili Vukovarsko-srijemsku županiju kako bi predstavili svoje planove vezane uz potencijalno buduće ulaganje na našem prostoru. Tvrtka pruža carinske i špediterske usluge u međunarodnom prometu roba koji se odvija iz Turske kroz Republiku Hrvatsku kao ulaznu točku te prema destinacijama na području Europske unije.

„Drago nam je što imamo dobre reakcije i pozitivne povratne informacije s vaše strane vezane uz naše investicije. Želimo naš posao dodatno proširiti na području vaše županije. Ovaj je sastanak sazvan kako bi od vas mogli saznati još neke informacije i detalje koji nas zanimaju, ali isto tako kako bi vam pružili priliku pitati sve što vas zanima“, rekao je vlasnik i direktor navedene tvrtke Ersel Tarhan istaknuvši kako im je najveći izazov na pravilan način u što manje vremena prikupiti svu potrebnu dokumentaciju jer se bave izrazito specifičnim poslom koji zahtjeva složenu i opsežnu dokumentaciju.

Kakav im je investicijski plan, koji je broj potencijalno zaposlenih i koliki je doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici samo su neka od pitanja koja je turskim investitorima postavio župan Dekanić, a njihovi odgovori pokazali su kako je riječ o ambicioznim, ali ostvarivim planovima. „Mogu reći da smo zainteresirani za investicije tvrtke T EXPERT te da smo spremni uključiti sve potrebne resurse kako bi pomogli realizirati projekte. Kako bi cijeli proces prošao bez većih problema, od investitora nam je potrebna pravovremena informacija i dobro razrađen poslovni plan. Naravno da podržavamo sve investicije i suradnje koje potiču gospodarski rast i otvaranje novih radnih mjesta u našoj županiji“, istaknuo je župan zaključivši sastanak ponudom pomoći Županije u svemu što im je potrebno.

Uz već spomenute, sastanku su prisustvovali i ravnateljica Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Zrinka Čobanković, viši savjetnik – specijalist za međunarodnu suradnju i EU poslove u Uredu župana Krunoslav Srpak, županjski gradonačelnik Damir Juzbašić, direktor Županjske razvojne agencije Tomislav Čajko, voditelj ključnih kupaca iz tvrtke SM Šped d.o.o. Vinkovci Marko Stojanović te voditelj ključnih kupaca Murat Yildiz i voditelj logističkih poslova Haydar Az iz tvrtke T EXPERT.