U Cerni je u subotu održan 13. memorijalni turnir za branitelje općina Cerna u organizaciji RK Multinorm Cerna.

Riječ je o tradicionalnom rukometnom turniru u organizaciji Ceranki kroz koji se odaje počast poginulim i nestalim braniteljima općine Cerna te se tako svijest o njihovoj žrtvi širi među mlađim generacijama. Turnir se kontinuirano održava od 2009. godine uz pauzu u godinama pandemije kad natjecanje i okupljanje nije bilo moguće.  

Pred dvoranom OŠ Matija Antun Reljković Cerna na subotnje jutro okupili su se branitelji i njihove obitelji, udruge branitelja, domaće i gostujuće rukometašice, predstavnici vlasti te žitelji Cerne i Šiškovaca. Ispred Vukovarsko – srijemske županije prisustvovao je Dražen Đaković, član Savjeta za branitelje župana Vukovarsko – srijemske županije. Svi nazočni zaputili su se prema parku gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće podno spomen – obilježja poginulim i nestalim braniteljima općine Cerna. Nakon molitve koju je predvodio župnik Damir Stanić, u dvorani je prigodnim riječima predsjednice RK Multinorm Cerna i općinskog vijećnika Mislava Pažura i službeno otvoren turnir. 

Uz domaću ekipu nastupile su gošće iz Đakova i Slavonskog Broda. Natjecanje je proteklo u prijateljskoj atmosferi i fair-play igri. Prvo mjesto osvojile su rukometašice Multinorm Cerna, srebro je kući odnijelo ŽRK Đakovo, a bronca je pripala ŽRK Brod. Vratarka turnira bila je Brođanka Barbara Tolić, najbolji strijelac je Ela Đelatović iz Đakova, a najbolja igračica turnira bila je domaća Petra Josipović.