Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirao je u dvorcu Eltz Regionalni forum pod nazivom „Europa u Slavoniji – Gospodarski rast i zapošljavanje“, a na kojemu se raspravljalo o jačanju kapaciteta za razvoj poduzetništva te korištenju raspoloživih sredstava iz EUR fondova u svrhu podizanja standarda i kvalitete života u Slavoniji.

Na Forumu su sudjelovali Ivana Maletić, zastupnica u Europskom parlamentu, Mohamed Radwan Joukhadar, vlasnik i direktor tvornice lijekova Yasenka, Zrinka Šesto, vlasnica jedinog elektrosolarnog broda na Dunavu Danubiumtours i Leo Tot, kreativni direktor i suosnivač tvrtke za razvoj videoigara Void Main.

Župan Božo Galić pozdravio je sve nazočne i pohvalio organiziranje ovakvih Foruma s važnim temama kao što je ova današnja “Europa u Slavoniji – Gospodarski rast i zapošljavanje”.

Raspravljalo se o tome kako kvalitetne poduzetničke ideje uz pomoć EU fondova pretvoriti u uspješne poslovne priče; jesu li inovacije i novi poslovni modeli ključni sastojci recepta za budući gospodarski uzlet Slavonije; te što regije poput Slavonije mogu očekivati od novog europskog proračuna.