U konferencijskoj dvorani Poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar održali su se “Regionalni dani EU fondova“, besplatne edukacije o korištenju EU fondova na kojima su svi zainteresirani mogli saznati više o mogućnostima korištenja EU fondova.

Ove aktivnosti dio su informativno-edukativnih događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“ koje obuhvaća besplatne edukacije, sajmove EU fondova i posjete uspješnim EU projektima koje se održavaju u 30 gradova diljem Hrvatske kako bi šira javnost na razumljiv i pristupačan način dobila informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije, izvijestili su organizatori.

Edukacije organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova.

Uvodni govor je ispred grada Vukovara održala zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić, a sve nazočne je ispred Vukovarsko-srijemske županije pozdravila pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Vukovarsko-srijemske županije Zrinka Čobanković.

Po završetku uvodnih govora slijedilo je predavanje „EU projekti na području grada Vukovara“ direktorice VURA-a, Vedrane Žilić, a održana je i panel diskusija „Razvoj Vukovara kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali voditeljica odjela za pripremu programa i projekata Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Zrinka Lončar, voditelj LAG-a Srijem Albert Varga, ravnateljica Muzeja vučedolske kulture Mirela Hutinec, iz tvrtke Mistral d.o.o. Danijela Mijolović te direktorica VURA-e Vedrana Žilić.

Nakon panel rasprave uslijedila su stručna predavanja na temu „EU fondovi kao mogućnost financiranja“. Prezentaciju naziva „Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima“ predstavio je Vjekoslav Mijić iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, dok je Ivica Sabo iz HAMAG-BICRO-a održao predavanje o ESIF zajmovima i jamstvima.