U prostoru Srednje strukovne škole Vinkovci održan je stručni skup ravnatelja srednjih škola, u organizaciji Županijskog stručnog vijeća Agencije za odgoj i obrazovanje pod vodstvom voditeljice vijeća i ravnateljice Gimnazije Nova Gradiška Ljiljane Patačnik.

Na stručnom skupu sudjelovalo je tridesetak ravnatelja iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije, a kroz predavanje „Komunikacija-izazov i/ili rješenje?“ o važnosti komunikacije u životu i radu ravnatelja govorila je ravnateljica Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Ivana Biljan. S novim mogućnostima e-Dnevnika i CARNET-ovim sustavom ravnatelje su informirali predstavnici CARNET-a Jurica Vratarić, Petar Josipović i Anamarija Sorić Ćustić.

Primjere dobre prakse škola naše županije RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva i u sektorupoljoprivrede prezentirali su ravnatelj škole domaćina skupa Domagoj Bujadinović te ravnateljica Poljoprivredno-šumarske škole Vinkovci Ružica Zucić.

U ime Vukovarsko-srijemske županije događaju je prisustvovala pročelnica Upravnoga odjela za društvene djelatnosti doc.dr. sc. Jadranka Mustapić-Karlić pozdravivši sve prisutne te istaknuvši važnost stručnog usavršavanja ravnatelja i voditelja odgojno-obrazovnih ustanova. Stručno usavršavanje upotpunjeno  je druženjem i doživljajem ljepota prirode zahvaljujući izvrsnom domaćinstvu ravnatelja Srednje strukovne škole Vinkovci.