Danas je uzgajivačima ovaca s područja Vukovarsko-srijemske županije u posjeti bio ravnatelj Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Ministarstva poljoprivrede dr.sc. Zdravko Barać.

Ravnatelj Barać i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Andrija Matić najprije su posjetili obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Branislav Mišljenović iz Mikluševaca koje je nedavno, uz potporu Vukovarsko-srijemske županije, svoje stado križanih ovaca zamijenilo visokokvalitetnim umatičenim mliječnim ovcama francuske pasmine Lacon. Zatim su u Bapskoj posjetili farmu mliječnih ovaca, također francuske pasmine Lacon, koja je u vlasništvu obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Dubravko Asić.

Barać je iskazao zadovoljstvo viđenim na terenu i rekao kako je OPG Branislav Mišljenović jedan lijepi primjer izdizanja gospodarstva na jednu višu razinu jer je nabavkom uzgojno valjanih grla mliječnih ovaca podigao vrijednost gospodarstva, a uskoro će se povećati i prihodi kada krene mužnja i prodaja mlijeka.

Na kraju radne posjete ravnatelj Barać je uz pročelnika Matića prisustvovao skupštini Udruge uzgajivača ovaca i koza Vukovarsko-srijemske županije koja se održala u Berku, „Seoskoj prijestolnici Vukovarsko-srijemske županije “ za 2022. godinu.