U prosincu 2018.godine, tijekom manifestacije „Advent u Vinkovcima“, izbio je požar koji je zahvatio dva prozora na zgradi vinkovačke Gimnazije Matije Antuna Reljkovića te oštetio i dio fasade pročelja.

Kako bi se sanirala šteta, krenulo se u obnovu cijeloga vanjskog dijela zgrade s ulične strane, a troškove za realizaciju projekta obnove pročelja zajednički financirati Vukovarsko-srijemska županija, koja je osnivač škole, te Grad Vinkovci. Ukupna vrijednost radova je 2,9 milijuna kuna, a  radove obavlja tvrtka „Planum“ iz Vukovara.

Objavljen je natječaj za cjelovitu obnovu vanjskog dijela zgrade s ulične strane, a izvođači će uz fasadu mijenjati i stolariju, odnosno sve prozore, a velika vrata će ostati, jer su u dobrom stanju.

Kroz ovaj projekt, izgled Gimnazije doživjet će određene promjene. Naime, konzervatori su pokazali razglednicu na kojoj se vidi kako je zgrada Gimnazije izgledala 1912. godine i takav će izgled ponovno biti, nakon više od sto godina, te će zgrada imati lijep i reprezentativan izgled u samom centru grada, u pješačkoj zoni.

Isto tako, napravljen je projekt dogradnje te će u dvorištu biti sagrađena zasebna zgrada koja bi mostom bila povezana s glavnom. U novoj zgradi predviđeno je osam učionica, a to bi omogućilo prelazak na rad u jednoj smjeni.

Radove je danas obišla pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje doc.dr.sc. Jadranka Mustapić Karlić, zajedno s gradonačelnikom Vinkovaca Ivanom Bosančićem, a dočekali su ih ravnatelj Stipo Tomić, koji od 01.rujna odlazi u mirovinu te nova ravnateljica Gimnazije Ivana Biljan.