Na poziv načelnika Općine Drenovci Jakše Šestića, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, zajedno sa svojim suradnicima, posjetio je Općinu Drenovci i održao radni sastanak sa načelnikom Šestićem i njegovim suradnicima.

Tom prilikom razgovaralo se o sanaciji cesta i pješačkih staza na poplavljenom području, poticajnim mjerama u poljoprivredi i gospodarstvu, razvoju komunalne i druge infrastrukture, dogradnji O.Š. Ivana Meštrovića za potrebe odvijanja nastave srednjoškolskog obrazovanja, kao i o drugim temama.

„Ovaj kraj – županjska Posavina, najranjiviji je dio naše županije, u gospodarskom  i demografskom smislu.  Sve više mladih odlazi s ovog prostora. Tešku situaciju dodatno je otežala i poplava koja je pogodila ovo područje.

Vlada RH treba dati prioritet našoj županiji u projektu Slavonija, Srijem i Baranja, a i na druge načine, kroz oslobađanje od porezih davanja,  dodatnih poticaja za razvoj poljoprivrede, drvnog sektora itd.

Neprihvatljivo je da 35 % sirovina od sječe šuma ostaje na ovom području, a ostalih 65 % odlazi dalje. Stoga je nužna decentralizacija za  gospodarski razvoj ovog kraja, kako bi spriječili odlazak mladih s ovog područja.“-istaknuo je župan Galić.

Nakon sastanka župan Galić nazočio je obilježavanju 110.obljetnice Općinske narodne knjižnice u Drenovcima.

Poslije svečanosti, župan Galić susreo se s drvoprerađivačima s područja županjske Posavine, u zgradi Poljoprivredno poduzetničkog inkubatora u Drenovcima, te razgovarao s njima o problemima u drvnoj industriji.