Vukovarsko-srijemska županija na svojim je službenim stranicama objavila Javni natječaj – psihološko i socijalno osnaživanje, podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i očuvanje i promicanje vrijednosti Domovinskog rata, ukupno planirane vrijednosti 26.544,56 €. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu, odnosno programu iznosi 300, a najveći 2 000 €.

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana radionica na koju su bili pozvani svi zainteresirani prijavitelji koji imaju određenih problema s prikupljanjem dokumentacije ili pitanja vezana uz Natječaj.

„Riječ je o Javnom natječaju usmjerenom na udruge koje su u Registru udruga registrirane primarno s djelatnošću koja je posvećena promicanju vrijednosti Domovinskog rata i življenja hrvatskih branitelja u današnjem vremenu. Udruge imaju brojna pitanja, a mi na sva ta pitanja imamo odgovor i to je jedan od razloga zašto smo danas organizirali radionicu. Osim toga, na našoj smo mrežnoj stranici objavili i adresu elektroničke pošte na koju mogu poslati upite sve do 13. ožujka“, pojasnila je važnost radionice zamjenica pročelnika Ureda župana Vukovarsko – srijemske županije i tajnica Savjeta za branitelje Alenka Paradžik dodavši kako su u Natječaju, ali i priloženim uputama za prijavitelje, precizirane sve potrebne informacije.

Natječaj je ovo koji ima svoj kontinuitet, što su prepoznali i potvrdili branitelji koji su se danas došli informirati i pitati sve što ih zanima. „Nama ovaj Natječaj donosi puno. Braniteljska se populacija napatila devedesetih godina u stvaranju naše države, a Vukovarsko – srijemska županija prepoznala je da nam je potrebno pružiti određena sredstva kako bi uspjeli provesti naše aktivnosti“, rekao je predsjednik županijske HVIDR-e i član Savjeta za branitelje župana Stjepan Mađarac napomenuvši kako njihova Udruga ima širok spektar aktivnosti, a sve s jednim ciljem – očuvanje i promicanje onoga što su doživjeli 1991. godine.