Danas je u organizaciji Upravnog odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije i Udruge Češnjak održana radionica na temu „Proizvodnja češnjaka i zelenog graha na području VSŽ u 2016 godini“.

Radionica je podijeljena u tri cjeline te je tako u prvom dijelu predstavljena aplikacija E-GAP koja proizvođačima omogućuje unos svih podataka važnih za proizvodnju, praćenje troškova, a ujedno služi kao dokumentacija u slučaju poljoprivredne inspekcije.

U drugom dijelu radionice predstavljena su mikrobiološka sredstva tvrtke Em Teh iz Valpova. Proizvođači su imali priliku doznati na koji način uz pomoć mikrobioloških sredstava mogu povećati prinosi, poboljšati tlo i smanjiti zagađenost svojih poljoprivrednih površina. Prepoznati bolesti ili štetnike uz pravovremenu primjenu zaštitnih sredstava osnovni je preduvjet uspješne proizvodnje.

Završni dio radionice odnosio se na dio proizvodnje češnjaka i zelenog graha.

I ovom prilikom se vidjela korist ovakvih vrsta radionica, te koliko je bitna edukacija i informiranost poljoprivrednih proizvođača.