Povodom Međunarodnog dana rijetkih bolesti, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci održano je predstavljanje knjige „Put malog heroja Tina“ koju je napisala njegova majka Vita Branković. Svojim je djelom htjela „olakšati dušu“ i upoznati širu javnost sa svime što su prošli kako bi Tin prohodao, ali u isto vrijeme i svojim iskustvom i riječima biti utjeha svim roditeljima koji se bore s istim problemom. Put do prvih koraka bio je izuzetno težak, ali Tinovi roditelji ni u jednom trenutku nisu pomislili odustati.

„Prvo sam se morala suočiti sa stvarnošću, boriti se za svoje dijete i održavati svoju obitelj. Kroz ovu sam knjigu olakšala svoju dušu. Bez obzira na to što sam pričala obitelji o svojim problemima, oni me nisu mogli dovoljno razumjeti. Knjigom želim pomoći roditeljima koji imaju djecu s poteškoćama, poručiti im da se trebaju boriti za njih, ali i sa sustavom te nikad ne odustati” 

poručila je Vita.

Naime, trogodišnji Vinkovčanin Tin Branković rođen je s artrogripozom, rijetkom bolešću koja se manifestira ukočenošću zglobova, tetiva i slabom pokretljivošću mišića. Do sada je imao tri operacije u klinici u njemačkom gradu Aschau, a ortoze će morati nositi sve dok bude rastao.

Unatoč teškoj situaciji u kojoj se nalaze, Tinovi roditelji i sestra naišli su ne ogromnu potporu ljudi oko sebe, Grada i Županije što su danas svojim dolaskom pokazali i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić te vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

„Tin Branković kroz svoju je bolest ujedinio cijelu zajednicu. U knjizi Put malog Heroja Tina. koja je danas ugledala svjetlo dana njegova majka Vita opisala je koliko je snage, ljubavi, hrabrosti i volje bilo potrebno za prve Tinove korake, a u isto je vrijeme kroz svoju pisanu riječ brojnim obiteljima koji se bore s istim problemima pružila podršku i dala utjehu. Čestitamo obitelji Branković što su dali sebe u punom smislu i nikad nisu odustali“

istaknuo je župan Dekanić.

Svi koji žele kupiti knjigu i pročitati o putu malog heroja Tina mogu poslati upit istoimenoj Facebook stranici te tako osigurati svoj primjerak.