Policijska uprava vukovarsko-srijemska prigodnim je programom obilježila Dan policije i blagdan svog zaštitnika sv. Mihovila. Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim i umrlim policijskim službenicima ispred zgrade Policijske uprave u Vinkovcima te blagoslovom i zajedničkom molitvom koju je predvodio policijski kapelan don Ivan Begović.

Na svečanoj akademiji dodijeljene su pohvalnice i zahvalnice policijskim i državnim službenicima zbog iskazane visoke profesionalnosti, kojom se osobito pridonijelo općem stanju sigurnosti, kao i za natprosječne rezultate u radu. U pješačkoj zoni u  Vinkovcima, upriličena je i  pokazna vježba policijskih službenika protueksplozijske grupe Vinkovci u kojoj su policijski službenici, nakon zaprimljene dojave o pronalasku sumnjivog paketa, došli službenim vozilom na mjesto događaja gdje su uz pomoć službenog psa za detekciju i pronalazak eksploziva pronašli sumnjivi paket, a potom kontroliranom eksplozijom uništili pronađeni eksploziv.

Građani su imali priliku razgledati opremu koju prometna, protueksplozijska zaštita, granična, kriminalistička i interventna policija svakodnevno koriste te vidjeti prezentaciju preventivnih aktivnosti policije kao što su „Manje oružja, manje tragedija“, „Sigurno u prometu“, „Roadpol“, „Zdrav za 5“ i mnoge druge preventivne aktivnosti kojima se suzbija bilo koji oblik nasilja i nedozvoljivo i nezakonito ponašanje.

Obilježavanje je završeno svetom misom za sve poginule, nestale i umrle policijske službenike i namještenike naše Policijske uprave u crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima.