U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u Zagrebu je održan Prvi sastanak Fokus grupe za jačanje izravnih stranih ulaganja u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Sastanak je organiziran u prostorijama Svjetske banke kao nastavak aktivnosti iz provedbe Ugovora o savjetodavnim uslugama za rast i radna mjesta u Slavoniji, Baranji i Srijemu temeljem kojeg je utvrđeno pet projektnih inicijativa.

Predstavnici Svjetske banke su uvodno predstavili dosadašnje aktivnosti, a zatim prijedloge rješenja za privlačenje izravnih stranih ulaganja u Slavoniju, Baranju i Srijem. Sudionici fokus grupe su zatim radili u skupinama te je svaka skupina dala konkretne prijedloge i komentare kako bi konačan projektni prijedlog bio sadržajno što detaljniji i usklađeniji sa stvarnim potrebama ključnih dionika na nacionalnoj i regionalnoj, odnosno lokalnoj razini.

Konačan dokument kojeg će izraditi Svjetska banka bi trebao biti gotov do lipnja 2019. godine, nakon čega slijedi priprema projekta od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta. Vukovarsko-srijemsku županiju predstavljala je Helena Valentić, viša savjetnica specijalistica u UO za gospodarstvo  i regionalni razvoj.