Danas je u Vinkovcima u Maloj županijskoj vijećnici održana fokus grupa u sklopu aktivnosti  provedbe projekta „ Struktuirani dijalog između mladih i donositelja odluka „ .O projektu i tijeku njegove provedbe govorila je Zdenka Radić,voditeljica Regionalnog info-centra za mlade.

Strukturirani dijalog relativno je nova metoda koja mladima daje priliku da na različite načine iznesu konkretne ideje i stavove o nekoj temi direktno prema ljudima i institucijama koji donose različite odluke koje utječu na život mladih. Tako ih izravno upoznaju s problemima, težnjama, željama i potrebama te time, u konačnici, mladi aktivno sudjeluju u kreiranju različitih strategija i politika koje se njih tiču. Sam proces odvija se u svim zemljama Europske unije i podijeljen je u cikluse. Trenutni ciklus započeo je 1.1.2016., a glavna tema koja će biti aktualna do polovice 2017. godine glasi „Enabling all young people to engage in a diverse, connected and inclusive Europe – Ready for life, ready for society“.

Svaka država ima svoju Nacionalnu radnu skupinu za provedbu strukturiranog dijaloga. U Hrvatskoj se u njoj nalaze predstavnici Zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj (u kojoj je PRONI Centar jedna od članica), Ministarstva socijalne politike i mladih, Agencije za mobilnost i programe Europske unije te Mreže Mladih Hrvatske koja koordinira nacionalnu provedbu, pod sloganom „Tko te pita? EU pita“.

Vukovarsko-srijemska županija je suradnik u provedbi programa RICM, a u fokus grupi sudjelovale su Jadranka Golubić, v.d. tajnice Tajništva  i Zrinka Čobanković, zamjenica pročelnice UO za međunarodnu suradnju i EU poslove.