Na današnji dan prije 32 godine, na Privlačkom putu u Mirkovcima ubijeno je 13 mladića: Dražen Abramović, Mato Božić, Perica Bušić, Vinko Dandić, Željko Jurčević, Franjo Jurčić, Ivo Marinović, Tunjo Pejić, Ivan Pranjić, Mario Prusina, Nade Rogić, Marinko Šimunac i Dražen Tomšić, dok ih je 40 ranjeno.

Za svoju domovinu dali su najvrjednije što su imali, a kao i svake godine do sada, i danas su im se za neizmjernu žrtvu zahvalili obitelj, prijatelji, suborci. “Tragičan je ovo gubitak za Hrvatsku vojsku i trenutak koji je promijenio mnoga promišljanja. Svjesnost da je neprijatelj bio brojniji, tehnički opremljeniji u odnosu na hrvatskoga branitelja stvorila je uvjete za daljnje jačanje Hrvatske vojske, za temelje koje su postavili hrvatski branitelji u najtežim trenutcima kao što je jedan od ovih, a Hrvatska vojska ih i dandanas baštini. Duh hrvatskih branitelja prepoznat je u svim našim misijama, operacijama i jasno pokazuje da je trenutak, kao ovaj u Mirkovcima i nažalost mnogi drugi za vrijeme Domovinskoga rata, ulijevao dodatnu snagu braniteljima jačajući Hrvatsku vojsku do dan danas”, istaknuo je ministar obrane Mario Banožić. Misu zadušnicu u župnoj crkvi svetog Alojzija Stepinca u Mirkovcima predvodio je vlč. Ante Lučić.

U ime Vukovarsko-srijemske županije, događaju su prisustvovali predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković te potpredsjednik Savjeta za branitelje župana Dražen Đaković.