Središnja svečanost  Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 21. obljetnice vojno-redarstvene akcije “Oluja” započela je podizanjem zastave Republike Hrvatske na kninskoj tvrđavi, čitanjem imena poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu te minutom šutnje za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Svečanom podizanju zastave nazočili su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, predsjednik Vlade Tihomir Orešković te brojni ministri Vlade Republike Hrvatske i drugi državni dužnosnici.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije današnjem obilježavanju u Kninu nazočili su predsjednik i potpredsjednik Županijske skupštine Antun Žagar i Dražen Milinković.
 
U svečanom mimohodu u kojem su sudjelovali pripadnici Oružanih snaga RH, policije i braniteljskih udruga, državni vrh stigao je u središte Knina, gdje je na Trgu Ante Starčevića položen zajednički vijenac te su zapaljene svijeće ispred Spomenika hrvatske pobjede “Oluja 95“.

Nakon prigodnih obraćanja predsjednice Republike Hrvatske i predstavnika branitelja, održana je sveta misa za Domovinu, koju je predvodio šibenski biskup u miru msgr. Ante Ivas u Crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta.