Danas je u dvorani Ogranka Matice hrvatske Vinkovci održana je promocija knjige Željka Iveljića “Pokret i zvuk Hrvatskog sokola u Srijemu”, u organizaciji Državnog arhiva u Vukovaru, Ogranka Matice hrvatske Vinkovci i Gimnastičkog kluba “Hrvatski sokol” Vinkovci.

Knjiga obrađuje bogatu povijest tjelovježbe i plesa ove značajne udruge koja je svojim djelovanjem obilježila početke razvoja građanskog života u Hrvatskoj, ali i doprinijela razvoju nacionalne svijesti u povijesnim razdobljima koji su označili prekretnicu moderne hrvatske povijesti.

Kako je promocija bila u svečanom tonu, pred ispunjenom dvoranom Ogranka Matice hrvatske Vinkovci, nastupila je Ženska pjevačka skupina “Šumarice” KUD-a “Šumari” Vinkovci te Valentina Iveljić na klaviru.

U predstavljanju knjige sudjelovali su: urednik Stjepan PrutkiMirjana Bošnjak Kobaš, tajnica Zajednice športskih udruga Grada Vinkovaca, i Željko Iveljić, autor knjige. Uz pozdravne riječi predsjednika Ogranka Maice hrvatske Vinkovci, doc. dr. sc. Dražen Švagelja, prisutnima se obratio dr. sc. Mario Banožić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca.

Svečanost promocije uveličao je Viktor Lukačević, v.d. pročelnika Upravnog odjela za kulturu i turizam Vukovarsko-srijemske županije.