U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održan je inicijalni sastanak s istaknutim predstavnicima pop i rock scene u Republici Hrvatskoj, kao i susjednim zemljama, vezan uz realizaciju projekta Poprock škole u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Riječ je o projektu koji već 17 godina vrlo uspješno provodi Poprock škola Sisak pod vodstvom glavnog pokretača, direktora Mire Dimića. Obzirom na to da su Vinkovci u prošlosti imali izuzetno jaku rock scenu, Vukovarsko-srijemska županija i Vinkovci nametnuli su se kao logičan izbor za realizaciju jedne takve škole i kod nas, što je potencijalno uvod u realizaciju projekta međunarodnog predznaka.

Ciljana su skupina mladi ljudi kojima se želi približiti rock’n’roll i blues, glazbeni žanrovi na kojima se temelji moderna glazba. Plan je kroz radionice animirati i educirati mlade, za što su zaduženi istaknuti glazbenici koji su voljni svoje znanje prenijeti na mlađe generacije, naravno, uz podršku lokalne zajednice.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić izrazio je zadovoljstvo zbog iskazane inicijative naglasivši kako se mora djelovati brzo i konkretno, uz jasno definiran plan, ciljeve i financijski okvir projekta te uz intenzivnu komunikaciju i razmjenu iskustava.

Svoje iskustvo s prisutnima podijelio je Boban Dževerdanović pod čijim vodstvom se program rocka i bluesa provodi u Sremskim Karlovcima u Vojvodini. Iz Zenice je doputovao dugogodišnji glazbeni novinar, publicist i radijski voditelj Josip Dujmović, dok su „domaće snage“ predstavljali glazbeni producent Tihomir Ivanetić, predstavnici županjske i vinkovačke pop i rock scene Davor Šlibar i Željko Vrtarić, tajnik Zajednice kulturno-umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije Stjepan Đurković i zamjenik pročelnice županijskog Upravnog odjela za turizam i kulturu Viktor Lukačević.