U organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj i Informacijskog sustava u poljoprivredi Agroklub Osijek danas je u Vinkovcima   održana završna prezentacija projekta aWeb – ulaznica farmerima u svijet interneta.

Projekt  aWEB je zajednički projekt informacijskog sustava u poljoprivredi Agroklub iz Osijeka i Vukovarsko-srijemske županije sa zajedničkim ciljem da se poljoprivrednim proizvođačima sa područja Vukovarsko-srijemske županije koji imaju finalne proizvode za tržište osigura tržišna prezentacija putem vlastitih internet stranica.

Suradnja na ovom projektu je realizirana putem Sporazuma o sudjelovanju na projektu „aWEB –ulaznica farmerima u svijet interneta“. Projektom je sufinancirana izrada 40 internet stranica za poljoprivredne proizvođače za prvu godinu korištenja. Na taj način Županija osigurava bolju tržišnu poziciju svojih proizvođača i njihov prvi korak u svijet interneta. U periodu nakon prve godine korištenja usluge aWEB,poljoprivredni proizvođači će samostalno odlučiti da li će i dalje koristiti navedenu uslugu  te istu samostalno financirati.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije prezentaciji je nazočio Andrija Matić, pročelnik UO za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj.