Ogranak Matice hrvatske Vinkovci i Udruga Lajaroš organizirali su u prostorijama vinkovačke Matice projekciju amaterskog dokumentarnog filma Darka Stojanovića Stoje „Pomrčina Rabuzinovog sunca”.

„Dan uoči odigravanja osmine finala nogometnog Kupa Cibalia – Rijeka predstavljamo film koji je posvećen nogometnoj farsi 1999. čija je izravna žrtva bio naš klub Cibalia, kao i klub iz Rijeke”, poručili su iz Udruge Lajaroš.

U svojoj je povijesti Cibalia samo jednom igrala finale hrvatskog Kupa, a u sezoni 1998./1999. igrao se slavonski derbi između Cibalije i Osijeka. Na samom početku utakmice Osijek je promašio jedanaesterac, a pred kraj prvog dijela Jure Jurić doveo je Cibaliju u vodstvo. Glavnu ulogu u nastavku imao je sudac Reno Sinovčić. I dan danas se smatra kako je na toj utakmici, jednoj od najkontroverznijih utakmica u hrvatskoj nogometnoj povijesti, Cibalija oštećena,  te da joj je oduzet trofej Rabuzinovog sunca.

Autor filma i sudionik finala 1999. Darko Stojanović Stoja rekao je kako je ovo samo podsjetnik na nešto što je bilo prije gotovo 25 godina. Pojasnio je i kako je prvi dio filma nastao 2012., a sada je dodan još jedan dio jer se došlo do nekih novih saznanjado sada široj javnosti manje poznatih činjenica koje dokazuju kako se tu radilo o jednoj velikoj, režiranoj nepravdi.

Te nepravde i utakmice prisjetio se i sportski direktor HNK Rijeke Darko Raić Sudar, bivši igrač Cibalije koji je u toj utakmici bio jedan od onih koji su dobili crveni karton nakon čega je promijenjen tijek utakmice, dodavši kako se često spominje ovaj događaj koji je ujedno jedan od najnegativnijih u klupskom nogometu.

Projekciji filma u ime Vukovarsko-srijemske županije prisustvovao je zamjenik pročelnice Upravnog odjela za turizam i kulturu Viktor Lukačević.