U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci održana je svečanost dodjele nagrada najboljim sportašima i sportskim kolektivima grada Vinkovaca za 2023., a svečanost su organizirali Grad Vinkovci, Zajednica sportskih udruga grada Vinkovaca i Medijska kuća Novosti.

Proglašeni su najbolji sportaši i sportski kolektivi u sedam kategorija i to redom: Najbolji sportaš, Najbolja sportašica, Perspektivni sportaš, Perspektivna sportašica, Najbolja momčad, Najbolja ekipa i Najbolji sportaš osoba s invaliditetom.

Najbolji sportaš grada Vinkovaca je Matko Čolaković, član Streljačkog društva „Vinkovci” i hrvatski reprezentativac. Za sportašicu godine proglašena je Diana Pavlović, članica Judo kluba Vinkovci. Prvo mjesto u kategoriji perspektivnog sportaša pripalo je Domagoju Begonji, članu Ju jitsu kluba Vinkovačke rode, a perspektivna sportašica je Iva Iličić iz Biciklističkog kluba Sokol Cestorad. Rukometni klub Bjelin Spačva najbolja je momčad, dok je najbolja ekipa Ženskog odbojkaškog kluba Vinkovci.

Nagrada  za sportašicu s invaliditetom pripala je Ivani Purkić, aktualnoj državnoj rekorderki u bacanju diska.

Svečanosti je, u ime Vukovarsko-srijemske županije, prisustvovao pročelnik  Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Mario Meštrović, koji je ujedno i dodijelio nagradu.