U subotu je na stadionu NK BSK u Bijelom Brdu odigrana međunarodna prijateljska utakmica između nogometnih reprezentacija Srba iz Republike Hrvatske i Hrvata iz Republike Srbije. Dobra suradnja srpske nacionalne manjine iz Republike Hrvatske i hrvatske nacionalne manjine iz Republike Srbije traje već dugi niz godina, a obuhvaća različita područja kao što su kultura, sport, obrazovanje, zaštita kulturne baštine  i prekogranični projekti. 

Ovo je treća po redu prijateljska nogometna utakmica manjinskih reprezentacija. Prva je odigrana u Vukovaru, druga u Tavankutu kod Subotice, a ova treća u Bijelom Brdu.

Ona je rezultat dobre suradnje manjinskih institucija Srba iz Republike Hrvatske  i Hrvata iz Republike Srbije,  prije svega Srpskog narodnog vijeća i Sportskog rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj s jedne te Hrvatskog nacionalnog vijeća s druge strane. 

Naravno,  sve je to rezultat izuzetno dobre povezanosti političkih predstavnika obje manjinske zajednice koji su taj dan u Vukovaru potpisali zajednički Zaključak o unaprjeđenju međusobne suradnje. Ovaj sastanak i potpisani Zaključak uslijedio je nakon donošenja Deklaracije o suradnji  Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije koja je potpisana 5. siječnja ove godine u Zagrebu.

Prijateljskoj nogometnoj utakmici, osim velikog broja gledatelja, prisustvovali su i visoki predstavnici dvije zemlje kao što su potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Anja Šimpraga, ministrica za turizam i sport Nikolina Brnjac, ministar za ljudska, manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije Tomislav Žigmanov, kao i ministar za sport u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić.

U ime Vukovarsko – srijemske županije ovom događaju prisustvovao je zamjenik župana Srđan Jeremić