24. Lutkarsko proljeće održati će se u terminu od 08. – 12. travnja 2019. godine.

Na 24. Lutkarskom proljeću ove godine gostuje 20 kazališta iz Hrvatske i dijaspore koja će izvesti preko 100 lutkarskih predstava i predstava za djecu i mlade u 5 gradova, 20 općina i više od 10 mjesta Vukovarsko srijemske županije. Bogat program kazališta i predstava upotpunit će niz događanja.

Svečanost otvorenja 24.Lutkarskog proljeća održat će se u Starim Mikanovcima (Dom kulture) u ponedjeljak 08. travnja u 17:00 sati. Na svečanosti otvorenja Tvornica Kazalište lutaka iz Zagreba izvest će svoju hit predstavu „Tarzan“.

Nagrade i Povelje „Zvonko Festini“ – za životno djelo u području lutkarske umjetnosti bit će dodijeljene u Gradskom muzeju Vukovar (Galerija Oranžerija) u ponedjeljak, 08.travnja u 20:30 sati.

Prije svečanosti dodjele nagrada bit će otvorena spomen- izložba lutaka nedavno preminulog akademika Zlatka Boureka – „Kazališne lutke Zlatka Boureka“.

U četvrtak, 11.travnja, u sklopu Lutkarskog proljeća održavaju se 4. Susreti književnika za djecu i mlade, kada će biti dodijeljene nagrade pozivnog natječaja TENA i TENICA za najbolji dramsko-kazališni tekst za djecu i mlade, dok će književnici – Snježana Babić Višnjić, Nada Mihaljević, Ratko Bjelčić, Željka i Jadranko Bitenc i Vladimir Bakarić predstaviti publici svoja nova izdanja (Gradska knjižnica Vinkovci, 18 sati). Također će spomenuti književnici gostovati u školama Vukovarsko-srijemske županije.