Obilježavanje Dana najmlađeg hrvatskog grada – Otoka započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju na Trgu kralja Tomislava, a zatim je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Otoka.

Vijenac su položili i predstavnici Vukovarsko-srijemske županije i to predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković i zamjenik župana Franjo Orešković, koji su također nazočili i svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Tom prigodom zamjenik Orešković istaknuo je kako je  grad Otok primjer u osmišljavanju razvojnih projekata na lokalnoj razini koji donose pozitivne iskorake u stvaranju poduzetničke klime grada i njegovih stanovnika.

„Grad Otok je na pravom putu, koji nije bio lagan, jer bio je pun izazova, ali unatoč svemu uspjeli su postići mnogo toga za bolji život svih stanovnika. Želim dodati kako na tom putu imaju podršku i potporu Županije, jer svjesni smo kako zajedno možemo doći do konačnog cilja, a to je bolji i ljepši životu u gradu Otoku, ali i Županiji i samim time u Hrvatskoj.“ – istaknuo je zamjenik Orešković.

Rezimirajući sve što je do sada učinjeno, ali i ono što se planira, spomenuta je sinergija i doprinos svih onih koji žive u ovom gradu,  koji su pridonijeli unaprjeđenju kvalitete života i rada ovog dijela Hrvatske, a posebice hrvatskih branitelja koji su podnijeli ogromnu žrtvu u Domovinskom ratu. Tome u prilog idu brojne aktivnosti Grada Otoka u povlačenju sredstava iz Europskih fondova u okviru velikog Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

Na kraju sjednice zasluženi pojedinci, kao i društva, primili su priznanja za svoja postignuća, veliki doprinos i nesebično zalaganje u radu za dobrobit lokalne zajednice.