Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak održali su konferenciju za medije, na kojoj su predstavljeni Dani otvorenih vrata, a koji će se održati od 24. do 28 travnja ove godine, pod nazivom Okusi proljeća.
U to vrijeme, restorani u našoj županiji, nositelji oznake „Okusi Srijema i Slavonije“, istinskim gurmanima i ljubiteljima gastronomije nudit će posebno kreirane menije.
„Naši objekti nude po promotivnim cijenama menije iz jelovnika tradicijske kuhinje. Riječ je o jelima koja su standardno u ponudi objekata tijekom cijele godine, a od 24. do 28. travnja biti će po promotivnim cijenama, i to dva menija: hladno predjelo, glavno jelo i desert stajati će samo 55 kuna, a sve to još uz aperitiv i juhu, cijena je 85 kuna.“ – najavila je direktorica Bušić Srpak.
Kreirani meniji moći će se kušati u osam restorana: Hotel Admiral, restoran Orion i Hotel Villa Lenije iz Vinkovaca, Gondola iz Sotina, Acin salaš iz Tordinaca, Aquarius iz Bošnjaka te Stari Iločki podrumi i hotel Dunav iz Iloka.
U ponudi moći će se uživati u: suhomesnatim proizvodima, sirevima, ribljim specijalitetima, sarmi, jelima iz kotlića kao što su fiš ili čobanac, zatim palačinkama, tačkama, orehnjačama i makovnjačama, pitama od jabuka, i sve to uz domaću šljivovicu te poznata vina srijemskih vinogorja.
Tom prigodom župan Galić je rekao: „Imamo što ponuditi, naše proizvode, kulturu i baštinu, manifestacije, a danas i okuse Slavonije i Srijema. A kada sve to ukomponiramo imamo lijepu turističku ponudu na području cijele naše županije i time pravimo kružni tok s malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i njihovim proizvodima, koji se mogu služiti našim gostima.“
Konferencija je bila i prilika za pohvaliti se uspješnim podacima iz e-Visitora koja govore kako se na području županije ostvaruje veći broj dolazaka i noćenja gostiju, i to čak 243% više noćenja u odnosu na travanj prošle godine.