U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci predstavljena je knjiga „Tako su divanili naši stari”, autorica Anice Valenćik i Darije Gongete, a o djelu je govorila i urednica dr. sc. Anica Bilić. Knjiga je namijenjena svim zaljubljenicima u zavičajnu riječ štokavske ikavice, ali i budućim mentoricama koje su u prilici pripremati učenike za razne nastupe.

Autoricu Dariju Gongeta potaknula je na stvaralaštvo u ovom smjeru  začetnica zavičajnog govora i suatorica Anica Valenćik, koja nije mogla nazočiti promociji. U nedostatku literature i tekstova koji bi bili primjereni djeci, autorice su počele pisati stihove za razne dječje nastupe, a sama knjiga napisana je šokačkom ikavicom iz Otoka.

„One se od drugih mentorica razlikuju po tome što su ujedno autorice proznih i dramskih stihova, a njih su sada skupile u ovu zbirku. Imamo izvor za buduće učeničke nastupe, a vrlo je bitno poštivati okomitu dvojezičnost, odnosno one su koristile šokački ikavski govor Otoka paralelno sa standardnim jezikom” 

istaknula je urednica.

U popratnom dijelu nastupili su: Gabriela Breščaković, Muška pjevačka skupina Spačva i najmlađi članovi KUD-a Filipovčice iz Komletinaca štokavčići Gagulančići, koji njeguju izvorni govor svojeg sela.

Predstavljanju knjige prisustvovao je zamjenik pročelnice Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Viktor Lukačević.