Danas je u Lovačkom domu Kunjevci predstavljen program razvojnog projekta „Virtualna stvarnost u Bibliobusu 2“ koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemske županije i Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

Namijenjen je učenicima osnovnih škola, a provodit će se putem edukativnih radionica uz korištenje tehnologije za virtualnu stvarnost u svim narodnim knjižnicama i osnovnim školama Vukovarsko-srijemske županije te u Bibliobusu koji posjećuje i područne škole koje su smještene u manjim ruralnim područjima.

VR (Virtual Reality) tehnologija u ovom projektu simulira na inovativan način sadržaje vezane za Vukovarsko-srijemsku županiju iz kulture, znanosti, povijesti, zemljopisa, sporta i mnogih drugih. Za izradu virtualnog svijeta i pripremu sadržaja za aplikaciju zaslužna je tvrtka Culex d.o.o. XR Studio iz Osijeka koja je surađivala s knjižničarima i djelatnicima županije.

Na predstavljanju programa ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočio je zamjenik pročelnice Upravnog odjela za turizam i kulturu Viktor Lukačević.