Vukovarsko veleučilište „Lavoslav Ružička“ ovaj je tjedan otvorilo svoja vrata i nizom događaja predstavilo programe, kao i partnerstva s raznim ustanovama. Uz predavanja uspješnih poduzetnika, zainteresirani su danas imali priliku prisustvovati predstavljanju VEVU partnera poslodavaca čije su predstavnike mogli pitati sve što ih je zanimalo, vezano uz stanje na tržištu rada i aktivnosti koje provode.

„Danas predstavljamo sve naše partnere kod kojih naši studenti odrađuju svoju studentsku praksu. Povezani smo već duži niz godina, ali htjeli samo im dati priliku upoznati se i razgovarati sa svim studentima koji su im danas mogli predati svoj životopis i tako se pripremiti za tržište rada“, rekao je dekan vukovarskog veleučilišta doc. dr. sc. Željko Sudarić dodavši kako napredak i razvoj svojih studenata prate i nakon završetka obrazovanja te su iznimno zadovoljni rezultatima.

Podršku ovotjednim aktivnostima Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ pružila je i Vukovarsko – srijemska županija. „Dani otvorenih vrata i karijera na našem vukovarskom veleučilištu prilika je aktualnim studentima upoznati se s tržištem rada, potencijalnim budućim poslodavcima i ustanovama koje djeluju na području Vukovarsko – srijemske županije. Na taj se način mogu bolje upoznati s onim što ih čeka nakon završetka studija, a nadam se kako će velik broj njih ostati raditi i živjeti u našoj županiji“, istaknuo je pročelnik Ureda župana Marko Dikonić

Dani otvorenih vrata i karijera trajat će do petka, a studente i sve zainteresirane još očekuju predavanje „Inkluzija u visokom obrazovanju i mobilnostima“, iskustva vukovarskih studenata pod nazivom „VEVU Alumniji – uspješni u svom poslu“ te predavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar o mogućnostima zapošljavanja nakon studija.