U Osijeku je  svečano otvorena nova zgrada Građevinskog fakulteta. 

Od svojeg osnutka 1976. godine, tadašnje Više tehničke škole, Građevinski fakultet Osijek nikada nije imao svoje prostore, nego je bio smješten na nekoliko lokacija u gradu. Takva je situacija bila sve do gradnje ove nove zgrade u sklopu sveučilišnog kampusa, za koju je izdvojeno 123 milijuna kuna. Riječ je o modernom i funkcionalnom prostoru po mjeri suvremenog studiranja neto korisne površine od gotovo 10.000 m2 koji se nalazi odmah do zgrade Poljoprivrednog fakulteta.

U podrumu i suterenu nove zgrade nalaze se laboratoriji i tehnički prostori, u prizemlju predavaonice, knjižnica i studentski prostori, na 1. katu je uprava fakulteta, a na 2. i 3. katu su kabineti, predavaonice, crtaonice i ostali prostori. Nova zgrada sadrži i mnogo ugodnog prostora za studente, uključujući nekoliko atraktivnih otvorenih i zatvorenih terasa s cvijećem, a u njoj se nalazi i nekoliko apartmana za gostujuće profesore.Najzanimljiviji dio zgrade je suteren gdje se nalazi antički arheološki lokalitet na kome je pronađen dio urbane strukture Murse (otisci rimske ceste s drenažom i ostacima građevina) te je odlučeno da se otkriveni lokalitet sačuva u okviru nove zgrade fakulteta. Preko arheoloških nalaza postavljena je ovješena prohodna čelična konstrukcija za pristup i kretanje posjetilaca.

Ovom prigodom predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, Kristina Černok, v.d. pročelnice UO za međ. suradnju i EU poslove, Helena Valentić, viša savjetnica UO za međunarodnu suradnju i EU poslove i Hrvoje Radman, viši savjetnik specijalist UO za međunarodnu suradnju i EU poslove, predstavili su projekt „RECALL – Zajedno protiv lokalnih klizišta“,  koji se aktivno provodi u suradnji s Građevinskom fakultetom iz Osijeka. Kristina Černok naglasila je kako je suradnja Vukovarsko-srijemske županije i Građevinskog fakulteta iznimno dobra te je posebno pohvalila aktivan angažman profesora Krunoslava Minažeka u okviru projekta RECALL.