U prostoru Etnološkog odjela Gradskog muzeja Vinkovci predstavljena je knjiga ‘’Magija na hrvatskome povijesnom prostoru’’.  Knjigu je predstavio autor dr.sc.Deniver Vukelić, inače  profesor je povijesti i hrvatskog jezika i književnosti te doktor znanosti iz područja etnologije i antropologije.

Magija na hrvatskome povijesnom prostoru, objavljena u prestižnoj biblioteci Lucius (Školska knjiga), ima 752 stranice i bogato je opremljena umjetničkim, povijesnim i suvremenim slikama i ilustracijama te prikazima magijskih zapisa i magijskih predmeta. Knjiga  odgovara na pitanja u kojoj su mjeri magijske predodžbe, prakse i vjerovanja utjecali i još uvijek utječu na ljudske živote, kulturu i svakidašnjicu. Putovi kojima nas kroz ovu knjigu vodi autor dr. sc. Deniver Vukelić obilježeni su zadivljujućim antropološkim, etnografskim i etnološkim podatcima, uzbudljivim i manje poznatim povijesnim činjenicama, s daškom psihologijske i sociološke misli te pomno odabranim metodama prikaza uvijek zanimljive komparativne religije.

Program je vodio ravnatelj muzeja Hrvoje Vulić koji je na interaktivan način s autorom predstavio publici sadržaj knjige o magijskim oblicima na našim prostorima od prapovijesti do danas. Fascinantno je koliko utjecaja magija ima na ljudski život te da se vrlo često i u ne znanju koriste određene magijske prakse.

Programu je ispred Upravnog odjela za turizam i kulturu  Vukovarsko-srijemske županije prisustvovala viša stručna suradnica za kulturu Anamaria Mišić.