U Domu za starije i nemoćne osobe Vinkovci predstavljena je knjiga „Dr. Viktor Urbiha društveni i politički radnik”, autora mr.sc. Zlatka Virca.

U predstavljanju novog izdanja Povijesnog i športskog društva „Hrvatski sokol” Vinkovci, koje govori o životu i radu uglednog Vinkovčanina Viktora Urbihe, uz autora, sudjelovali su kćerka Vlasta Urbiha, ravnatelj Doma mr.sc. Krešimir Markić, predsjednik “Hrvatskog sokola” i urednik knjige Tihomir Marojević te član “Hrvatskog sokola” Zvonimir Petričević.

„Kada govorimo o Viktoru Urbihi on je danas za puno ljudi nepoznat, a oni koji ga pamte, znaju ga samo po tome da je bio među zadnjim gradonačelnicima prije 1941. i da je bio među prvim predsjednicima općine Vinkovci. Međutim, moja istraživanja dovela su me do saznanja da je to samo manji dio u značaju onoga što dr. Urbiha pridonio Vinkovcima”, istaknuo je mr.sc. Virc.

Na događaju je u ime župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića prisustvovao zamjenik pročelnice Upravnog odjela za turizam i kulturu Viktor Lukačević.