Predsjednica Republike Hrvatske mr.sc.Kolinda Grabar-Kitarović, u pratnji župana Bože Galića posjetila je grad Otok i time je zaključila trodnevni boravak u Vukovarsko-srijemskoj županiji i rad svog privremenog Ureda predsjednice u Vukovaru u zgradi županije u „Palači Srijem“.

Obraćajući se brojnim novinarima koji su je pratili svih ovih dana boravka u Istočnoj Slavoniji i Zapadnom Srijemu istaknula je kako je Hrvatska previše centralizirana i da je previše toga usredotočeno u Zagrebu, pa se drugi hrvatski krajevi depopulariziraju, osiromašuju i propadaju.

Negativni demografski trend je ogroman hrvatski problem te je izrazila uvjerenje kako će se novi mandatar i nova Vlada RH ozbiljno prihvatiti tog problema te istaknula kako će u tome imati i njenu potporu.

Polaganjem vijenca kod spomen-obilježja u središtu Otoka,  predsjednica Grabar-Kitarovć sa svojim timom suradnika i svojim domaćinima odala je počast poginulim prvim hrvatskim zrakoplovcima i braniteljima tog najmlađega grada u Hrvatskoj.

Nakon odavanja počasti u velikoj Gradskoj vijećnici održan je radni sastanak, kojemu je domaćin bio gradonačelnik Otoka Josip Šarić.

Sastanak je održan sa načelnicima i gradonačelnicima okolnih općina i gradova, predstavnicima braniteljskih i drugih Udruga, gospodarskih subjekata te građanima Otoka. Na istom su sudjelovali i savjetnici Predsjednice RH, zatim načelnik GS OS RH Drago Lovrić, predsjednik Županijske skupštine Antun Žagar, saborski zastupnici Tomislav Čuljak, Stevo Culej,  Ivica Mišić i Pero Ćorić, zamjenik župana Željko Cirba te drugi gosti.

U radnom djelu prezentirani su projekti koji su u tijeku, a vezani su uz napredak grada Otoka i okolice, a stopirani su u zadnjih četiri godine od strane bivše lijeve Vlade Zorana Milanovića kao što je primjerice izgradnja srednje škole te zapostavljanje projekta HEP-a u koji je već uloženo u gospodarskoj zoni više od 7 milijuna kuna.