Općina Sveti Petar u Šumi, uz potporu Vlade RH, ministarstava, Istarske županije, udruga, brojnih sponzora i suorganizatora, već tradicionalno organizira X. međunarodni sajam kobasica  „S KLOBASICOM U EU 2024.“ koji će se održati od 15. do 17. ožujka 2024. u Svetom Petru u Šumi. U sklopu sajma održati će se i Dani zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda. Međunarodni sajam “S KLOBASICOM U EU 2024.” održat će se na tradicionalnoj lokaciji u sportskoj dvorani i na glavnom općinskom trgu Placu, a Dani hrvatskih kobasica i salama te dodjela nagrada najboljim kobasicama i salamama u Hrvatskoj kući kobasica.

Zainteresiranim proizvođačima s područja naše županije koji će izlagati svoje proizvode na međunarodnom sajmu kobasica  osigurat će se nastup na manifestaciji uz kotizaciju po izlagaču, a bit će istaknuti kao gostujući izlagači s područja Vukovarsko-srijemske županije, na objedinjenom izložbenom prostoru.

Stoga pozivamo sve zainteresirane proizvođače prvenstveno mesnih prerađevina, a zatim i ostalih  prehrambenih i drugih autohtonih proizvoda koji su registrirani  u skladu s propisima za određenu proizvodnju da se jave u Upravni odjel za poljoprivredu na e-mail: poljoprivreda@vusz.hr  radi prijave na manifestaciju najkasnije do 22. veljače 2024.

Ukoliko niste u mogućnosti prisustvovati manifestaciji, ali želite svoje uzorke mesnih prerađevina poslati na ocjenjivanje, molimo da prilikom prijave na mail istaknete želite li na navedenoj manifestaciji sudjelovati kao izlagač ili želite isključivo poslati svoje uzorke na ocjenjivanje.

NAPOMENA: Izlagači mesnih (kobasičarskih) i mliječnih proizvoda moraju na tržište stavljati proizvode samo iz odobrenog objekta s važećim brojem objekta koji se MORA NAZNAČITI u prijavi. Na sajam se neće primati izlagači koji ne mogu dokazati da su im suhomesnati i mliječni proizvodi proizvedeni u odobrenom i kontroliranom objektu.