Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja proslavljen je i u Vukovaru. Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata, uz izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem, vijence su položila i svijeće upalila izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja, predvođena pomoćnikom ministra Stjepanom Sučićem, ministarstva unutarnjih poslova i obrane predvođena načelnikom Mirom Bradićem i bojnikom Markom Strunjom,  Grada Vukovara na čelu s predsjednikom Gradskoga vijeća Igorom Gavrićem i zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom, županijske i gradske koordinacije braniteljskih udruga te stradalničkih udruga. 

Tom prigodom župan Galić je istaknuo: „Tada se pokazalo zajedništvo, jedna kohezija i jedna solidarnost hrvatskog naroda, što je i danas potrebno da gradimo bolju Hrvatsku. Zato apeliram i preporučujem da i ovaj naš kraj i cijela Hrvatska bude jedinstvena u zajedništvu kako bi nam bilo bolje sutra!“

Prigodnu molitvu je vodio vukovarski gvardijan i župnik  fra Ivica Jagodić, koji je nakon toga u crkvi sv. Filipa i Jakova predvodio i svečanu svetu misu.

Nakon polaganja vijenaca, kod vukovarskog Vodotornja članovi Hrvatske udruge za uzgoj i selekciju sitnih životinja pustili su 211 golubova u čast 211 hrvatskih branitelja poginulih u akciji Oluja 1995. Među tim je golubovima i bijela vukovarska golubica koju je oslobodio dječak Dorijan Josić.

Rano jutros članovi ove udruge su na Memorijalnom groblju oslobodili tisuću golubova pismonoša koji su s porukama mira odletjeli u Knin te tako simbolično povezali dva grada simbola Domovinskoga rata – Vukovar simbol stradanja i Knin simbol pobjede.