Iako je proslava povodom Dana općine započela prije više od tjedan dana, na današnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća, središnjem događaju programa, Jarmina je proslavila svoj dan te Dan hrvatskih branitelja općine Jarmina. Općinski načelnik Goran Ileković posebno je istaknuo danas otvoreno novo malonogometno igralište presvučeno gumom, na kojemu će se rekreirati sve generacije. Uz igralište, danas je službeno otvoren i obnovljeni Dom branitelja, kao trajni spomenik svima koji su dali svoje živote za stvaranje naše domovine.

„Dom branitelja, malonogometno igralište bitni su projekti, ali ih je bilo još puno. Napravili smo ogradu na groblju, u ovome trenutku radimo na uređenju Strossmayerove ulice. Također, potpisali smo ugovore za izgradnju šetnice drvoreda s izvođačem Cestoradom, a s realizacijom krećemo kroz nekoliko dana. Isto tako, proširit ćemo dječje igralište. Dobili smo povjerenje mještana, nastojimo u svakom trenutku to opravdati i nadam se da u tome i uspijevamo”

rekao je Ileković istaknuvši činjenicu da je u prošloj godini u Jarmini rođeno 30 djece, u odnosu na 20 preminulih, na što je iznimno ponosan.

Zaslužnim Jarminčanima i Jarminčankama dodijeljena su i priznanja Općine. Zlatnu plaketu za unapređenje lokalne samouprave dobio je Đuro Hleb, a Tomislavu Delašu i svećeniku Antunu Farkašu uručene su zlatne plakete za humanitarni rad i društvene odnose. Petru Dumboviću pripala je zlatna plaketa za promicanje kulture dok je u ruke Mije Behin otišla srebrna plaketa za ostvarene rezultate u sportu.

Svim okupljenima Dan općine čestitao je i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, koji je prije početka svečane sjednice, s krapinsko-zagorskim županom Željkom Kolarom odao počast bivšem načelniku.

„Općina Jarmina u Domovinskom ratu nije samo sačuvala svoje mjesto, nego su njeni stanovnici aktivno sudjelovali u obrani svih drugih krajeva Hrvatske. U Jarmini imamo velik broj zapovjednika, mogu slobodno mogu reći živućih heroja Domovinskog rata, i održavanje sjećanja na one kojih više nema svake je godine sve intenzivnije što potvrđuje i današnje otvorenje uređenog Doma hrvatskih branitelja i sportskog terena, financiranih uz pomoć Krapinsko-zagorske i Vukovarsko-srijemske županije. Čestitam Općinskom vijeću i načelniku na svemu učinjenom u prošloj godini, svim stanovnicima Jarmine želim sretan Dan općine, a posebno braniteljima njihov dan!“

zaključio je župan Dekanić.