U organizaciji Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je edukacija za obveznike na području županije po pitanju sukoba interesa i podnošenje imovinske kartice. Provođenjem edukacija ostvaruje se preventivna svrha djelovanja Povjerenstva, ali i uspostava konstruktivnog dijaloga i razmjene iskustava s ciljem boljeg razumijevanja odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa te prepoznavanja situacija u kojima je potencijalno prisutan.

„Ovo nam je deveta edukacija ove godine, a nadam se da ćemo i u Vukovarsko-srijemskoj županiji biti od koristi u procesu educiranja obveznika da urednu izvršavaju svoje obveze. Od formalnog posla, najveća nam je koncentracija na imovinskim karticama koje se ispunjavaju na godišnjoj razini, a upravo nas to čeka krajem siječnja 2024. godine. Izuzetno je važno da obveznici pravovremeno podnesu svoje imovinske kartice, a mi smo tu da ih educiramo kako to učiniti“, rekao je član Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Igor Lukač.

Okupljene je na samom početku edukacije pozdravio zamjenik župana Franjo Orešković. „Zahvaljujem se članovima Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa što su danas u našoj županiji. Vjerujem da ćemo na edukaciji prije svega spojiti ugodno s korisnim, dobiti odgovore na pitanja koja nas zanimaju te da ćemo svi koji obavljamo javnu dužnost što odgovornije i kvalitetnije obavljati svoj posao“, zaključio je Orešković.